Известие

Collapse
No announcement yet.

(Май) Ще се става АЛФИСТ!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• (Май) Ще се става АЛФИСТ!

Здравейте...от много време гледам за Алфа 147, но все на кофти екземпляри попадам...тия дни гледах една от кв.Орландовци...с рег Номер С6663...мисля.?! тъмно кафява, към черна отива цвета...2.0ТС.
    Ходих с едно момче, познат който е автомонтьор да я чуе...на пръв поглед каза че е добра, но нещо го притеснявало "малко шумния" двигател...каза че е по-шумен от нормален бензинов...имало някакво тракане от страната на ангренажа ли нещо такова ми каза...От прочетеното тук във форума...Диагнозата според мен е прецакан вариатор...Колко горе долу ще ми вземат за ремонта му...?Като цяло колата е много готина, но утре ще я водя на диагностика и ако е наред я взимам и ще ви се похваля...

Ако някой знае нещо повече за въпросната Алфа от орландовци "С6663..." да свирка. Има я обявена за продан в мобиле.бг за 14200 лв
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

частите за вариатора струват 15 лв и ще ти ги сменят заедно със смяната на ремъците но мако се наложи да се смяня целия вариатор е към 350лв само вариатора самота смяна е между 70-150лв. Между другото в орландовци мисля беше и сервиа на Бобо може да се свържес с него и да я погледне за да разбереш дали е от вариатор или нещо друго
    http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10814
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Колега,знам за колата задочно!В смисъл познавам предишния и собственик и колата докато беше при него не имала ядове.
      Ако искаш,мога да разпитам за нея защото имам приятели в орландовци които се познават със сегашния и собсвеник!
      Все пак я закарай на сервиз/на бобо сервиза е точно в орландовци/.
      ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
      ALFA 156 2.0 1999 - бивша
      ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

Ъ?? Предишен собственик? Мен сегашния ми каза, че я е вкарал от германия преди 5 месеца?!
        Инфо за колата ми трябва спешно, така че всяка информация ще е ценна за мен и ще съм много благодарен ако разпиташ за нея
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Човек, отиваш на диагностика и това е, какво очакваш да ти кажат тука?
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Значи,колата е вкарана преди около една година-информация от предишния собственик и е карана от жена(сега кара алфа брера)!
            Той съответно твърди че колата като я е продал е била в перфектно състояние!
            А сегашния собственик я продава защото си е купил накакво ауди!
            Все пак ако имаш повече въпроси мога да проверя повече инфо и от друго място!
            ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
            ALFA 156 2.0 1999 - бивша
            ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

Първоначално публикувано от fred
              Утре съм на диагностика...това е ясно...Питах човека, защото казва че знае собственика...Очаквам да ми каже евентуално, ако колата е била удряна или нещо по-сериозно да е правено по двигателя...Нали все пак се е познавал с предишния собственик лично?!?

Използвам темата също и да попитам :

1.Колко е данъка на тази кола 2.0 150 коня 12.2002 година?
              2.Сегашния собственик казва, че до сега не е плащал данъци? Това значи ли, че ще ме карат мен да плащам и за времето, преди да стане моя собственост?
              3.Ще я взимам евентуално през лизингова къща...Как вървят лихвите някой знае ли? Има ли "подводни" камъни?
              4.Застраховката е на 4 вноски...до сега са платени 2...другите трябва аз да платя...При евентуално ПТП, полицата е на името на предния собственик...ще мога ли да завеждам щета Аз или ще искат присъствие и на титуляра от полицата?

Мерси предварително

FIAT Coupe 16VT

Comment

С няколко думи,може и таралеж да си сложиш в гащите.От последният ти пост съдя по това.
                Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Колега Екстриим обоснови се малко Така с този "риторичен" отговор не ми помагаш много

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd
                    Утре съм на диагностика...това е ясно...Питах човека, защото казва че знае собственика...Очаквам да ми каже евентуално, ако колата е била удряна или нещо по-сериозно да е правено по двигателя...Нали все пак се е познавал с предишния собственик лично?!?

2.Сегашния собственик казва, че до сега не е плащал данъци? Това значи ли, че ще ме карат мен да плащам и за времето, преди да стане моя собственост?
                    3.Ще я взимам евентуално през лизингова къща...Как вървят лихвите някой знае ли? Има ли "подводни" камъни?
                    4.Застраховката е на 4 вноски...до сега са платени 2...другите трябва аз да платя...При евентуално ПТП, полицата е на името на предния собственик...ще мога ли да завеждам щета Аз или ще искат присъствие и на титуляра от полицата?

Мерси предварително
                    1. Моя данък за 2.0 155 коня е около 225лв
                    2. Плащаш данък само за периода, за който е била твоя.....един вид от когато си я придобил до продажбата и....
                    3. Лизинга......зависи от много неща....зависи коя компания...
                    4. Като вземеш колата (ако) отивате и ти правят БЕЗПЛАТНО анекс на полицата и тя вече е на твое име и си я доизплащаш и ти си титуляр...
                    ...
                    Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

2. Плащаш данък само за периода, за който е била твоя.....един вид от когато си я придобил до продажбата и....
                      Без белешка за платен данак от продавача не може да се прехвърли колата.
                      Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                      159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                      NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Мерси много хора!!

Без белешка за платен данак от продавача не може да се прехвърли колата.
                        Е да, но аз ще я купувам на лизинг и тя няма да е на мое име докато не я изплатя напълно?! При такова положение как седят нещата?

FIAT Coupe 16VT

Comment

с този номер няма как да е внесена преди 5 месеца, защото щеше да е СА
                          Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                          AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Не съм 100% сигурен но може да е С, от бракувана кола.
                            "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                            Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                            Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd

Мерси предварително

Данъка за миналата година беше около 250 лева, за тая май е същият, защото се окепазиха при гласувнето.
                              Но това с данъците-ако я правиш, чрез нотариус, както си е редно, той няма за може да я продаде, ако не представи бележка за платен данък, а ти ще дължиш данък от момента на купуването.
                              Ако е с лизинг има лихва и не е малка, а на практика колата е собственост на къщата, докато не я изплатиш-по добре я плати накуп, ако можеш.
                              За застраховката не знам, май не става така.
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

Working...
                              X